***KeNAnGan CiNta TEriNdah***

By: Ain zag

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Aug-2012 12:00 Email | Share | | Bookmark

FYI sila berkunjung ke umah baru..

http://lestarizahra.blogspot.com

terima kasih...


Friday, 22-Jul-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark






Hai sume.. please feel free to visit http://zagcollection.blogspot.com








Thursday, 1-Jul-2010 12:03 Email | Share | | Bookmark
Perth trip 0610




Alhamdulillah jun yg lps me and my hasben fly to perth Australia to visit my sister in law.. Dia further study dekat University of Western Australia... We stay there for 1 week.. dptla jgk merasa winter kat sana.. tp tula dah biasa dgn cuaca malaysia yg panas dan lembap sepanjang tahun, pg sana x bape nak dpt adapt dgn cuaca kat sana, bibir ni jd bengkak skit pastu kulit jd sgt kering tp papepun seminggu kat sana mmg best lah... rasa nak pg lg tahun depan... insyaallah.. kena start simpan duit nih... Actually kitorg dah booked tiket 1 year before.. mula2 tu nak pg dgn x nak pg 50-50 jer.. tp fikir2 balik, apa ada hal pg jelah... mmg syok kat sana walaupun winter sbb dia sejuk, jln2 perth city pun relak x mcm KL jam manjang... public transport dia pun senang..





























kat sana siang dia pendek.. mlm plk panjang.. pkl 5.20 dah magrib.. kitorg pagi2 dah bgn pastu pg jenjln 1ari pastu blk masak mkn then tido.. sume org pun pkl 7 dah tido pastu pkl 10 dah jaga blk.. ingat dah pagi rupanya belum lg.. pastu tido lg... bila la nak pagi ni... Perth city ni, bandarnya x bape sibuk.. nak jln2 kat town tu ada free bus, kita blh pg mana2 tempat yg kita nak.. tu yg syok tu... blh naik berkali2 pastu x nak turun, nak round skali lg pun blh... masa first day tu kitorg smpi tertido2 dlm bus tu sbb penat sgt.. maklumla pkl 5am dah smpi sana.. sejuk giler.. pastu x tido terus pg jln...

Memang seronok pg sana.. sape2 yg nak pg sana, rajin2la jenguk airasia.com mana tau ada rezeki blh dpt tiket murah... pg sana insyaallah x sesat.. org melayu pun ramai kat sana...





Wednesday, 24-Mar-2010 16:12 Email | Share | | Bookmark
Its our 3rd anniversary




Alhamdulillah syukur pada Allah arini kitorg menyambut anniversary yg ke 3.. kalau nak ikut kan 3 tahun ni sbnrnya baru lg.. jauh lg perjalanan yg akan di tempuh.. semoga kitorg akan sentiasa tabah dan sentiasa gembira menjalani kehidupan sehari-hari sebagai pasangan suami isteri.. Ya Allah Kau kurniakanlah kepada kami anak keturunan yang menjadi cahayamata dalam rumahtangga kami dan jadikan lah kami ikutan bagi org2 yg bertaqwa... aminn..

bersempena dgn kitorg nye anniversary ni me & my hasben decided to go to KL tower.. sbb kitorg x penah pg sini selama dah kawin atau sblm kawin.. as for me dah penah dah naik Kl tower tp bape tahun dulu dah.. pg dgn my family so this time pg dgn my hasben plk.. at first tak tau jgk nak pg celebrate katne.. bgn je tido golek2 dulu pk nak pg mana... tup tup je ahah terpk KL tower.. apalagi terus siap2 apa yg patut solek sana skit sini skit.. dah siap.. so bertolak la ke KL tower dgn penuh semangatnye....











ni dah turun dah kat Cultural Village


ni dekat Al-Rawsha restourant kat jln ampang.. my hubby mkn lamb kabsa and for me chicken kabsa & cream caramel .. kabsa tu kira beriani la.. lapar setelah seharian berjalan kat KL tower tu..

Dah penat jln.. dah kenyang mkn sume apalagi balikla.. pape pun setahun telah berlalu, mac dtg lg tahun ni.. kita tggu plk mac tahun depan pastu mac tahun depan lagi dan lg dan lg...



Thursday, 18-Feb-2010 11:54 Email | Share | | Bookmark
Xtvt on CNY




Salam... chinese new year aritu x balik kampung sbb my mother dtg sini dgn abg dan adik.. mula2 diorg x jadi dtg tp at last jadi dtg plk.. diorg dtg pun x lama 2 ari je.. huhu... diorg smpi ari sabtu pkl 5 pagi.. siangnye tu mkn2 pastu rehat2 jap tido2 jap cover blk yg pagi td nye ngantuk... pastu lps asar kitorg pg jenjln kat putrajaya.. my mother nak pg situ.. dah lama dia kata x pg situ.. me myself pun actually x pernah pg kat putrajaya tempat diorg slalu buat parade masa merdeka day tu.. this is my 1st time la kiranya... cantik rupanya tmpat kat situ... jakun kejap tgk...





kitorg sampai je sini kira just nice la sbb dah lewat ptg so tak panas sgt.. redup jer.. puas la jgk si kecik tu kawad sana sini.. tmpat pun luas.. ikut suka dia nak pg mana... lps pg sini kitorg pg kat masjid plk tp kat situ ramai org sesgt so benti kjp je pastu terus pg alamanda.. lagii ramai org mcm semut... nak solat magrib pun x dpt sbb ramai sgt org kat surau smpi belaga2 bontot la... hehehe...



first time rasa yellow cap pizza.. okla sedap jgk.. roti dia nipis je x tebal... just nice... yummmmyyy...





ni masa ari selasa.. dah tak tau nak wat pe.. tiba2 teringin plk nak pg genting.. lg plk dah lama x pg situ.. lps asar je siap2 terus pg genting sempah... mkn duluuuu... kitorg suka mkn sup tulang kat genting sempah tu... slurrppp.. yumm yumm.. dah kenyang mkn barula naik atas... pun ramai jgk org.. tp nasib baik la dpt tmpt parking.. tu pun tah kat mana2... penat jgk la menapak manjat bukit ke first world hotel tu.. 2 ari lenguh kaki nih haa... nmpk sgt kurang melibatkan diri dlm xtvt bersukan...hahahaa....kitorg x tido situ pun.. dah smpi kat situ kitorg minum2 jap.. masuk snow world jap pastu terus blk...tp tula genting dah x sejuk macam dulu la kan...


nilah xtvt kitorg selama 4 ari cuti chinese new year... jln2.. mkn2.. jln2.. mkn2.. manalah x comel dua2 org laki bini... hua hua hua...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net